Utbildning till Taktil Massör

UTBILDNING I TAKTIL BERÖRINGSMASSAGE

Taktil beröringsmassage är en massagemetod som används inom vården (t e x vård av dementa och i palliativ vård), omsorgen (t e x personer med funktionshinder och i äldreomsorgen), skolan (t e x i arbete mot mobbing) och inom rehabilitering ( t e x efter en stroke). Massagen används också i spa- och massageföretag!

Det är en mjuk men samtidigt medveten massage som skänker ett djupt inre lugn, tack vare att kroppens stora lugn- och rohormon oxytocin frisläpps i mängder under massagen. Massagen ökar också vår kroppsmedvetenhet, ger en djupare andning, verkar smärtlindrande, ökar vår koncentrationsförmåga, är ångestdämpande, ökar självläkningsprocessen. Detta är några av massagens effekter!

Taktil beröringsmassage kan användas på människor i alla åldrar; från vaggan till graven!

Ur utbildningens innehåll; helkroppsmassage, beröringens betydelse för människans utveckling, våra sinnen, oxytocinsystemet, autonoma nervsystemet, våra sinnesorgan mm. Jag varvar teori med praktiska övningar!

Utbildningen är på 5 dagar + 2 dagar (ca 10 veckor senare) då vi möts för uppmassering, teori och diplomering. Under de 10 veckorna görs dokumentationer av att ge och att få taktil massage, en hemtentamen och litteratur att läsa i ämnet.

Nästa utbildningstillfälle är planerat till v 36; 2-6 september och 14-15 november 2024!

Du är varmt välkommen!

Gick Äwas utbildning i taktil massage våren 2023 och är otroligt nöjd med utbildningen. Ett mycket bra upplägg på kursen samt pedagogiskt och varmt bemötande. Härligt att få göra den här resan med de andra kursdeltagarna. Nu ser jag framemot att börja praktisera och fördjupa mina kunskaper. Tack Äwa 
Beatrice Mullaert Malm

Jag är så glad & tacksam att jag valde just Äwa! Hon förmedlar verkligen själen i taktil beröringsmassage samtidigt som hon ger en gedigen teoretisk grund att stå på. Klimatet på kursen är öppet, alla frågor välkomnas & handledningen är tydlig. Rekommenderas varmt.

Frida, Falun, 37 år

En fantastiskt bra och gedigen utbildning till taktil massör. Du lär dig grunden och helheten på ett pedagogiskt sätt där du ödmjukt lotsas genom teori och praktik

Louise Enander, Ulricehamn

En bra välplanerad kurs som jag varmt rekommendera. Så tacksam och glad att jag gått min Taktilutbildning för Äwa. 

Carina Stääd-Hedberg , Falun

Tack Äwa för en fantastisk utbildning! Jag är så glad att detta var mitt första steg in i behandlingsvärlden, en bra grund och rätt tankesätt för vad jag än väljer att göra i framtiden.

Malin Selander, Varberg

Kursdagarna var otroligt givande och den litteratur jag läste mellan kurstillfällena fyllde på med värdefull kunskap. Äwa är en tydlig, lyhörd och inkännande lärare son anpassar innehållet under dagen utan att göra avkall på målet för undervisningen. När vi under diplomeringsdagarna hade erfarenhetsutbyte i vår grupp förstod jag att den utbildning vi fått hos Äwa i Sunne är något utöver det vanliga.

Anne Vestlund, Stockholm